top of page
00intPage_banner_1b-23-23.jpg

העסקת אנשים
עם מוגבלות

תוכניות למעסיקים

ראשי> העסקת אנשים עם מוגבלות> תוכניות למעסיקים

תעסוקה שווה

תכנית תעסוקה שווה היא תכנית ממשלתית המציעה את כל השירותים בתחום תעסוקת אנשים עם מוגבלות, הן עבור מחפש העבודה והן עבורכם – המעסיקים.
 

שירותים שניתן לקבל במסגרת התוכנית:

  • מידע וייעוץ שוטף לגבי כל הקשור בהעסקת אנשים עם מוגבלות – יעוץ מקצועי לגבי עובדים קיימים או חדשים או לגבי עובדים שחל שינוי במצבם הבריאותי. 

  • סיוע למעסיקים במיצוי זכויות – סיוע בהגשת הבקשה להשתתפות המדינה במימון התאמות ולמסלולי תמיכות שונים.

  • הדרכות לארגון בנושא תעסוקת אנשים עם מוגבלות.

  • פתיחת משרות חדשות לרבות ביצוע ניתוח עיסוק ובחינת דרכי הנגשת המשרה למועמדים הרלוונטיים.

  • הפצת המשרות וסיוע באיתור עובדים רלוונטיים לדרישות שהגדיר הארגון.

  • התאמת תהליכי המיון הקיימים בארגון.

  • ליווי אישי על-ידי מנהל/ת תיק.

  • בניית תכנית עבודה להעסקת עובדים עם מוגבלות, ועוד!

תוכנית המנטורינג

תכנית מנטורינג בתעסוקה מעניקה ליווי תעסוקתי אישי על-ידי מנטור, עובד מהארגון, שמלווה אדם עם מוגבלות בתהליך ממוקד תעסוקה.

בתוכנית הארגון זוכה למסגרת שבה המנהלים תורמים מהידע, מהניסיון ומהמקצועיות שלהם לאנשים עם מוגבלות. כמו כן, הארגון לוקח חלק במהלך של שינוי עמדות והעלאת המודעות לחשיבות העסקתם של עובדים עם מוגבלות, וכן תורם להתמקצעות הניהולית של עובדיו וליצירת זיקה בין אישית בין מנהלים בארגון לאנשים עם מוגבלות.

משך התוכנית הוא כחצי שנה, במהלכה מתקיימים כשמונה מפגשים בין המנטור והמשתתף, ובמהלך התוכנית "תעסוקה שווה" מעניקה ליווי צמוד לארגון.

לפרטים נוספים או הצטרפות לתוכנית מלאו את הטופס באתר תעסוקה שווה

מימון התאמות למעסיקים פרטיים

  • כמעסיקים של עובדים עם מוגבלות תוכלו לקבל השתתפות כספית של המדינה בעלויות ביצוע התאמות. בתהליך הטמעת ההתאמות לעובד מומלץ להתייעץ עם גורמי מקצוע בתחום, ובעיקר עם מורשי נגישות מוסמכים, אשר להם ניסיון בהתאמת סביבת העבודה לעובדים עם מוגבלות. 

  • מעסיק של עובד עם מוגבלות קוגניטיבית, שכלית-התפתחותית או נפשית יכול לבקש את השתתפות המדינה במימון הדרכה שיעביר גורם מקצועי בתחום המוגבלות עבור המעסיק או למי מטעמו, בנוכחות העובד או שלא בנוכחותו. זאת, במהלך ששת החודשים הראשונים לעבודתו של העובד עם המוגבלות. 

  • בתהליך הטמעת התאמות לעובד מומלץ להתייעץ עם גורמי מקצוע בתחום, ובעיקר עם מורשי נגישות מוסמכים, אשר להם ניסיון בהתאמת סביבת העבודה לעובדים עם מוגבלות. 

  • כדי לנהל שיח פתוח ובלתי אמצעי עם העובד וכדי לתת את ההתאמה המדויקת ביותר עבורו אנחנו ממליצים להיעזר במתווה ההתאמות. מעבר לדף מתווה התאמות 

מהם תנאי הסף לקבלת מימון בהתאמות?

בקשה להשתתפות במימון התאמות תידון רק כאשר כל התנאים הבאים מתקיימים:

  • מתקיימים או עתידים להתקיים יחסי עובד-מעסיק עם העובד שבגינו מבוקשת ההתאמה.

  • העובד ששעבורו מוגשת הבקשה, מועסק/יועסק בהיקף של שליש משרה לפחות ולכל הפחות למשך 12 חודשים (בין אם יעבוד בהם ברציפות ובין אם לא).  

  • אם העובד סיים את עבודתו בטרם השלים 12 חודשי עבודה (ברציפות או שלא ברציפות) המעסיק רשאי להחליפו בעובד אחר עם מוגבלות, אשר ההתאמה עונה על צרכיו, להשלמת תקופת ההעסקה הנדרשת.

  • המעסיק אינו גוף ציבורי או מפעל מוגן כהגדרתם בסעיף 5 לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ"ח-1998 .

  • במקרה של מעסיק שכבר ביצע התאמה, הבקשה להשתתפות המדינה במימונה תידון רק אם ההתאמה בוצעה בתוך 18 החודשים שקדמו להגשת הבקשה, ובלבד שהעובד עדיין מועסק בעת הגשת הבקשה.
     

איך מגישים בקשה ומה גובה המימון שניתן לקבל?

מלאו את טופס הבקשה בקישור הזה

הדרכות ממונות ואחראיות תעסוקת אנשים עם מוגבלות
מטעם המטה לשילוב אנשים עם מוגבלות

המטה לשילוב אנשים עם מוגבלות מדריך ומכשיר את אחראיות וממונות תעסוקת אנשים עם מוגבלות בארגונים השונים, ומקנה ידע וכלים אפקטיביים ופרקטיים לעבודתן. כל זאת בכדי לענות על הצורך המתמיד בשיפור ועדכון ידע ויכולות מקצועיות של קהילת האחראיות והממונות.

במסגרת אירועי הלמידה תוכלו למצוא:

  1. קורסים מעמיקים ומקיפים לממונות ואחראיות חדשות בתפקידן.

  2. ימי עיון וקורסי ריענון לממונות ואחראיות ותיקות בתפקיד.

  3. וובינרים וימי עיון להעשרה והעמקה מקצועית.

  4. מפגשים ללמידת עמיתות לפי מגזר, תחום ואזור.

  5. איגום ידע וכלים לסיוע בתפקיד.

כדי להישאר מעודכנים בכל האירועים שלנו השאירו את פרטיכם כאן

סדנאות לארגונים - ניהול מודע טראומה בעת מלחמה

מתחילתה של מלחמת "חרבות ברזל" באוקטובר 2023 מדינת ישראל כולה נמצאת במצב מלחמה וההשפעות שלה ניכרות על כל איש ואישה במדינה ובאות לידי ביטוי גם בסביבת העבודה. המצב המלחמתי יצר סטטוס קוו של טראומה קולקטיבית מתמשכת. השפעות המצב על העובדים בסביבת העבודה באים לידי ביטוי הן בהיבט האישי והן בהיבט המקצועי, ועלולים לייצר פגיעה תפקודית מתמשכת כגון ירידה במוטיבציה, קושי בוויסות רגשי, קשיים בתקשורת הבין-אישית, הפרעות קשב וריכוז, סימפטומים פיזיים מואצים, רגישות חושית מוגברת ועוד. סימפטומים אלו משפיעים ביתר שאת על עובדים או מועמדים עם מוגבלות, אשר לצד האתגרים היומיומיים שמביאה עימה המוגבלות איתה הם מתמודדים, נאלצים כעת גם להתמודד עם היבטים רגשיים או נפשיים מורכבים. 

 

לכן, פיתחנו בשיתוף עם נט"ל סדנה ייחודית לארגונים שתיתן למנהלים את הכלים לזהות ולהתמודד עם קשיים רגשיים של עובדים בסביבת העבודה, ברמה הארגונית והפרטנית כאחד. במהלך הסדנה יחשפו המנהלים לסימפטומים של טראומה ולאופן בו הם באים לידי ביטוי בסביבת העבודה, יפתחו משאבים אישיים וארגוניים להתמודדות עם קשיי התקופה וילמדו כיצד ניתן לבצע התאמות פרטניות לעובדים שזקוקים לכך.

 

להזמנת הסדנה לארגון שלכם צרו קשר עם תעסוקה שווה

contactIs_strip-11.png

?הסתקרנתם? יש לכם שאלות

bottom of page