top of page
Untitled design_edited.jpg
logo_minhal _new_03_2024_Negative_כחול.png

הכנס השנתי ה-2

מינהל תעסוקת אוכלוסיות

סיור בין תחנות במסע המשתתף

מה מעסיק מעסיקים בעת הזו?
בניית קהילת מעסיקים

נקודת המוצא  בתוכנית 'תעסוקה שווה' היא שהמעסיקים הם לקוחות שצריכים לקבל שירות מיטבי. מתוך כך עלה הרעיון להקים "קהילת מעסיקים" וירטואלית המשמשת כפלטפורמה להעברת ידע וללמידת עמיתים בנושאים של קליטה ושימור עובדים עם מוגבלות בארגונים. הקהילה כוללת קבוצות ווטצאפ ייעודיות בנושאים של התייעצות בנושא התאמות ואביזרים, ממוני מגזר ציבורי, ממוני מגזר ערבי, והצעת מענים ייחודיים לתקופת החירום אותה חווה המשק הישראלי. 


בין המענים המוצעים לקהילה, מוצעת למעסיקים סדרת וובינרים בסגנון "שאל את המומחה" בשילוב גופים מומחים בכל תחום. בסדרת הוובינרים אנו שמים זרקור על תמות ייחודיות בהעסקת אנשים עם מוגבלות כמו שחיקת משאבים, העסקת אנשים עם הפרעות קשב, אוטיזם, מוגבלות ראייה ועוד. וובינרים נוספים שהתקיימו עסקו בנושא העסקה בתקופת המלחמה – סדנה לארגונים בשילוב נט"ל לניהול מודע טראומה. לחברי הקהילה גם מוצעים ימי עיון וריענון בנושאי העסקה שונים של אנשים עם מוגבלות כמו מתווה ההתאמות, כתיבת תוכנית עבודה שנתית למעסיקים שאינם עומדים ביעד ועוד. 


ישנה חשיבות גדולה לקהילת מעסיקים באופן קבוע ובמיוחד לאור השנה האחרונה שזימנה אתגרים רבים למעסיקים, ובהם אתגר של קליטה ושימור של עובדים עם מוגבלות. השאיפה שלנו היא ליצור תמיכות שיעודדו ויאפשרו שילוב אנשים עם מוגבלות במגזר הפרטי והציבורי. מעבר למענה הפרטני שניתן למעסיק הבודד, אנו רואים ערך וכוח ביצירת קהילת עמיתים פעילה, שתחזק את המהלכים הפרטניים הנעשים בכל ארגון ותייצר אימפקט חברתי גדול יותר.


כיום שותפים בקהילה כ-250 משתתפים, ובתוכם אחראים וממוני העסקת אנשים עם מוגבלות מהמגזר הפרטי והציבורי. 

אימפקט

•    שיתוף ידע בין חברי הקהילה, התייעצות ופתרון בעיות משותף
•    ריכוז ידע עדכני ומותאם לשינויים, והעברתו באופן מתמשך לקהילת המעסיקים
•    השקעה בקהילת המעסיקים ויצירת קשרים מיטביים לשילוב עובדים עם מוגבלות בהמשך

ומה הלאה?

כיום קהילת המעסיקים פעילה ומשמשת מרחב להתייעצות עמיתים, מעסיקים משתתפים בוובינרים ומבקשים הקלטות ומצגות מהוובינרים כדי שיוכלו להמשיך להעביר את הידע בארגונים, ומעסיקים מבקשים להצטרף לקהילת הממונים. 
אנחנו מקווים בעתיד להמשיך ולהגדיל את מספר המשתתפים בקהילה, וליצור קבוצות למידה שייפגשו גם פיזית. 

Untitled design_edited.jpg
bottom of page